dilluns, 21 de desembre del 2009

Projecte d'Astronomia 6è



PER QUÈ ELS PLANETES TENEN COLOR?





Els planetes tenen els colors que presenten degut a allò de que estan fets i a com les seves superfícies o atmosferes reflecteixen i absorbeixen la llum solar.


Mercuri té una superfície rocosa, gris obscura, la qual està coberta amb una espessa capa de pols. Es pensa que la superfície està feta de pedres de silicat desfet i pols.


Venus està cobert amb una atmosfera espessa de diòxid de carboni i núvols d’àcid sulfúric el qual li dóna una llum de aparença groguenca.


La Terra mostra oceans blaus i núvols blancs així com el seu sòl verd i cafè. 


Mart està cobert amb un pols fi d’òxid de ferro. Això li dóna el seu color ataronjat o vermell.


Júpiter és un planeta gasós gegant amb una atmosfera exterior que és, majorment, hidrogen i heli amb petites quantitats d’aigua, gel, amoníac i altres elements. Núvols d’aquests elements creen tonalitats blanques, ataronjades, cafès i vermelles.


Saturn és també un planeta gasós gegant amb una atmosfera exterior que és majorment hidrogen i heli. La seva atmosfera té un mica d’amoníac, fosfina, vapor d’aigua, e hidrocarburs, donant-li a Saturn un color cafè groguenc.


Urà és un planeta gasós que té una gran quantitat de gas metà mesclat amb la seva atmosfera d’hidrogen i heli. Aquest gas li dóna un color blau verdós.


Neptú també té una mica de gas metà a la seva atmosfera principalment d’hidrogen i heli, donant-li un color blau.


No hi ha encara fotografies de Plutó que proporcionin una bona visió de la seva superfície, perquè està molt lluny. Probablement està cobert amb gel.




Nosaltres hem fet els planetes amb plastilina a partir d'aquesta informació: