dilluns, 9 de novembre del 2009

Anècdotes sobre l'arribada a la Lluna V

Del bloc del Quim Bosch, trec una informació curiosa sobre l'arribada a la Lluna: Armstrong no va ser fotografiat a la Lluna, tot i que la va trepitjar el primer...


Ara ho explico:
"L’anècdota és d’aquell 20 de juliol. D’acord amb el protocol de la NASA, Buzz Aldrin havia de ser el primer ésser humà a trepitjar la Lluna. Neil Armstrong, el comandant, havia de romandre a l’interior de la nau per qüestions de seguretat. Però a l’últim moment, Armstrong va fer valer la seva autoritat a l'interior de la nau per modificar el protocol. Va ordenar a Aldrin que s’esperés a dins i va ser ell, el comandant Armstrong, qui va gaudir del protagonisme d’aquell instant de glòria. Això sí, la frase que duia preparada feia el ple.


Un cop a fora, Aldrin no va fer ni una sola foto al seu company. Va fer fotografies de la Lluna, del cel, del mòdul de la nau i de la bandereta que havien dut... De tot menys del seu company. S'entén. De manera que l’astronauta que veieu a totes les fotos d’aquella missió és Buzz Aldrin (fografiat per Neil Armstrong)


Deixeu-me rectificar, hi ha una foto on sí podeu veure-hi Armstrong: a un primer pla d’Aldrin! Al vidre del seu casc s’hi endevina el reflex d’un altre astronauta: Armstrong mentre li feia la foto."