dimecres, 16 de desembre del 2009

EL BIG BANG OMPLE EL mNACTEC. Aquest dissabte el mNACTEC dedica una jornada a l’astronomia amb l’últim espectacle de l’any del cicle En Jan i les Estrelles amb el conte Tots alhora! (per a no fer tard) per a nens i nenes entre 5 i 8 anys.

Dissabte, 19 de Desembre de 2009, a les 12 del migdia.
Lloc: Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).
Rambla d’Ègara 270, Terrassa. www.mnactec.cat


Benvolguts i benvolgudes,

El proper dissabte 19 de Desembre a les 12 hores, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), organitza una nova sessió del cicle dedicat a l’astronomia En Jan i les estrelles, amb el conte Tots alhora!, conduïda pel narrador i formador Albert Estengre.

En aquesta nova aventura, s’acosta Nadal, ve el fred i en Jan tancat a casa amb els carrers nevats i el cel tapat, escolta amb atenció un munt de coses que no sap del temps, el sol, la lluna i més enllà.

Es tracta d’una activitat lúdica, familiar i gratuïta, adreçada a infants de 5 a 8 anys. La sessió consta de la narració del conte complementada amb un experiment que consistirà en la construcció d’un rellotge de sol. Al finalitzar, els nens i nenes faran il·lustracions a partir dels conceptes explicats. Aquests dibuixos serviran, posteriorment, per a l’avaluació del contingut científic del conte, i també com a il·lustracions per a l’edició del conte.

Aquesta activitat presencial està complementada amb un espai virtual on podreu trobar imatges de les il·lustracions fetes pels nens i nenes, així com vídeos i fotografies de la sessió. El material virtual de les edicions anteriors es pot consultar a la pàgina

www.sistemnactec.cat a l’apartat .

Aquesta acció s’emmarca dins de “L’Any de l’Astronomia 2009” i és l’última sessió de l’any d’aquest programa. En el mateix marc d’actuació, el mNACTEC ha creat un joc virtual, el Joc del Big Bang, per conèixer d’una manera lúdica i didàctica els orígens de l’univers. Us convidem a jugar-hi a www.bigbang.cat i www.mnactec.cat.

Us hi esperem!

PS: Desitjant-vos bon Nadal us adjuntem l’edició del primer conte que es va fer, perquè en veieu una mostra.